2022. január 14., péntek

Támogató csoport post-covid tünetekkel élőknek

Az elmúlt két évben mindnyájan megtapasztaltuk, hogy egy világjárvány mennyire felforgatja a megszokott életünket. Munkánk, szociális életünk, családi ügyeink, szórakozási lehetőségeink állandónak gondolt keretei olykor napok alatt alakultak át új kihívások elé állítva minket, bizonytalanságot, szorongást, félelmet és haragot szülve. 

Mindezen nehézségek mellett a betegségen átesettek közül sokan tapasztaltak – tapasztalnak elhúzódó testi-lelki tüneteket a fertőzés biológiai következményei, illetve az ezzel járó pszichés megterhelés hatására.

A leggyakoribb fizikális – pl. émelygés, fejfájás, szaglás és ízérzés- vesztés, hajhullás, fülzúgás, ízületi fájdalmak, légszomj – és lelki panaszok – pl. figyelemzavar, memóriaproblémák, szorongás, alvási nehézség, depresszió – alapján látható, hogy rendkívül sokszínű, komplex a problémakör – ahogy mi, emberek is oly sokfélék vagyunk. 

A témában számos kutatás indult és zajlik jelenleg is, az idő rövidsége miatt ugyanakkor viszonylag kevés leülepedett, stabil tudással rendelkezik az orvostudomány a tünetek enyhítése, megszüntetése kapcsán. E helyzet sokakban tovább fokozza a szorongást, mely elmélyítheti a problémákkal való megküzdés nehézségét, nehezítheti a felépülést, egymásba fonódó nehézségláncolattá terebélyesedve. Ugyanakkor a járvány kezdete óta eltelt viszonylag rövid idő ellenére számos bizonyíték áll rendelkezésre – a korábbi tapasztalatok mellett- a coviddal összefüggő pszichés nehézségek kapcsán alakult támogató csoportok jótékony hatásairól.

Ezek alapján jelen csoportunkon segíteni szeretnénk a post-covid szindróma szövevényes tüneteitől szenvedő embertársainkat

  •  a negatív gondolati spirálok felgöngyölítésében,
  •  az aktuális helyzetről való reálisabb kép megalkotásában,
  •  a saját erőforrások meglelésében és teljesebb használatában,
  •  kiegészítve néhány konkrét, egyszerűen használható stressz- illetve feszültségcsökkentő

technika bemutatásával.


A csoport öt ülésből áll, alkalmanként 90 perces.

Tervezett időpontok: február 4, 11, 18, 25, március 4.

Részvételi díj alkalmanként 10 000 Ft

Jelentkezni a juditppvcs@gmail.com címen lehet

Jelentkezési határidő: január 19.

A bekerülés feltétele egy első interjún való részvétel a csoportvezetők valamelyikével, egyénileg egyeztetett időpontban; ennek időtartama 50 perc, tiszteletdíja 12 000ft.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése